top of page
FM0A6510.jpg

ONS VERHAAL

BIO INDUSTRIALS

Bio Industrials is begin jaren 2000 actief geworden in de markt als verdeler van Flowey-chemie, welke wordt ontwikkeld en geproduceerd in de plaats Bissen te Luxemburg. Voor deze periode was er een samenwerking met een Nederlandse fabrikant van wasproducten.

Wij hebben een buitendienst met 4 specialisten, waarin zeer veel kennis verzameld is, en hebben een goede positie verworven als leverancier van uiterst efficiente premium waschemie.

 

Flowey onderscheidt zich in de markt van fabrikanten van autowaschemie door het (grotendeels) werken met plantaardige grondstoffen en vriendelijke producten voor de mens om mee te werken. Hiermee zijn ze al gestart in het jaar 1999. Vanaf 2008 is Flowey zelfs producten gaan ontwikkelen welke volledig (90-100 %) op plantaardige basis zijn namelijk Evopur. Plantaardige grondstoffen breken in doorsnee binnen 7-10 dagen voor 90 % of meer af. De norm voor producten die biologisch afbreekbaar moeten zijn is 60 % afbraak binnen 28 dagen. Dat betekent dat er een groot verschil is in milieubelasting als je werkt met  plantaardige grondstoffen of grondstoffen op synthetische of minerale basis. Ook zie je het vaak terug in de kwaliteit van je recyclewater, omdat plantaardige grondstoffen sneller afbreken blijven er minder restanten in je recyclewater wat weer de kwaliteit verhoogd.

Bijkomende voordelen zijn bijvoorbeeld dat je minder chemie nodig hebt om een goed wasresultaat te bereiken en dat de vervuiling in je washal minder wordt. Daarnaast droogt lekwater bij auto’s vaak weer mooier op.
 

Ook zijn plantaardige grondstoffen in doorsnee vriendelijker voor de mens om mee te werken. In de ARBO-catalogus samengesteld door BOVAG (belangenvereniging van de automobielindustrie) , BETA (Belangenvereniging Tankstations) , FNV, CNV en de Unie (de grootste vakbonden in Nederland) wordt Flowey als een vriendelijk alternatief genoemd t.o.v. schadelijke auto-en truckwashmiddelen zoals die volop in de markt verkrijgbaar zijn. Hier is een link uit de ARBO-catalogus

Daarnaast zijn we Partner in Business bij de BOVAG afd. Autowas- en Poetsbedrijven.

 

Uiteraard zijn wij voor jullie ook een adviseur/klankbord betreffende de verschillende zaken rondom autowassen – en poetsen. Wij blijven continu in nauw contact met jullie en zullen jullie ook regelmatig bezoeken. Voor meer informatie neem contact op met 0412-651146 of info@bioindustrials.nl

bottom of page