top of page

Nieuws

HygieneGreen1.jpg

In onderstaande video zie je wat FLOWEY allemaal doet voor een schonere en duurzame wereld.

actieinstagram24a.jpg
cx1-foto.png

Flowey introductie van de CX1 en CX2 Coating

De Flowey fabriek heeft een zeer actieve R&D afdeling. Na de introductie medio 2015 van de X40 en X50 producten heeft het Luxemburg bedrijf nu de CX1 en CX2 coating voor de carwash ontwikkeld. Bio Industrials brengt na een periode van testen deze producten nu ook op de Nederlandse carwashmarkt.  CX1 Coating Experience One
Geert Reuvers: “Dit is een wax met daarin een nieuwe generatie grondstoffen (polymeren), welke tot op heden nog niet in carwashproducten zijn verwerkt. In Nederland hebben we de aanzet gegeven tot de ontwikkeling van dit absoluut onderscheidende product en de testfase heeft een lange tijd geduurd. CX1 zorgt voor een uitzonderlijke droging, een geweldige spiegelglans en zeer langdurige conservering. Het product kan worden gebruikt als drooghulp, wax of polish. Absoluut onderscheidend in de markt!

De reactie van wasklanten die regelmatig met CX1 wassen is dat het lijkt op het effect van een glascoating.  Door zijn uitzonderlijk snelle tijd van openbreken ook in te zetten als drooghulp, wax en polish mede door zijn goed schuimende vermogen. Geeft de consument een “Soft Touch “ beleving , heeft een enorm sterk anti-regen effect en is bestand tegen alkalische voorwas wat vrij uniek is in conserveringsproducten voor carwashes.  ” CX2 Coating Experience Two Dit is familie van de CX1 Coating Experience One en is een wat lichtere uitvoering. “De carwashondernemer kan  hier naar behoefte weer combi’s mee maken. Bv. CX2 als drooghulp, X50 als wax en CX1 als polish. “

Evopur11.jpg

BESCHERM DE NATUUR! KOOP EVOPUR!

Flowey is de leverancier van uiterst snel afbreekbare autowasproducten op basis van natuurlijke grondstoffen.
Pionier in ontwikkeling van ecologische autowasproducten sinds 1999!

BIO-hal-2-1024x683.jpg

NIEUW! FLOWEY T53 MILIEUVRIENDELIJKE WASHALREINIGER

T53 Deox Safe is een revolutionair nieuw product en is ontwikkeld door het laboratorium van Flowey. Een voor de carwashmarkt unieke washalreiniger, met grote voordelen.
Geert Reuvers: “T53 Deox Safe is een washalreiniger op basis van natuurlijke zuren en is dus onbeperkt te gebruiken zonder het milieu te belasten. In tegenstelling tot reinigers van concurrenten met daarin minerale zuren is ons product niet gekwalificeerd als giftig en dus veel veiliger om mee te werken. Het is niet oxiderend en geeft geen irriterende dampvorming wat slaat op de luchtwegen. Daarnaast is het niet etsend op glas en is daarmee absoluut uniek in de markt van washalreinigers.
Ook is het veilig voor metalen oppervlaktes zoals aluminium en roestvrij staal. Deox Safe is veel minder milieubelastend en vermijdt uitstoot van oa. fosfaten, sulfaten, nitraten en chlorides. Het product is daarnaast geschikt om te gebruiken in een waterrecycling.”
Voor verdere informatie voor een gratis test bel 0412-651146 of mail naar info@bioindustrials.nl 

BIO-kleur-1.jpg

Kleurtoevoeging shampoos

Flowey heeft een absolute innovatie ontwikkeld wat een grote toevoeging is in de trend om meer kleurenshampoos in de carwash te gebruiken. Geert Reuvers: “Flowey is namelijk gestart om een range kleuradditieven voor shampoos op de markt te brengen. Dit additief wordt toegevoegd aan de shampoo en geeft het schuim een diepe kleur. Dit kleurenschuim laat geen vervuiling achter in de washal en/of de wasinstallatie, ook niet op kleren of huid van wasklanten en is tevens eenvoudig af te spoelen. Deze kleuren-shampoos zijn ideaal voor evenementen zoals koningsdag , Halloween, WK-voetbal , Valentijnsdag etc. etc. Hiervoor hoeft men qua afstelling niets te veranderen en is dus eenvoudig toe te passen en te wisselen. Het eerste schuim is een blauwe variant genaamd X60 Color Add Super Blue. Deze range wordt op korte termijn uitgebouwd met meerdere kleuren.”

1668784376436.jpg

Interview Geert Reuvers in Cleaning & Station

Door Berrie Wolters van Cleaning & Station is Geert Reuvers uitgenodigd voor een interview om te vertellen over de ontwikkelingen waar we samen met Flowey mee bezig zijn. We zijn uniek omdat we al ruim 20 jaar bezig zijn met de ontwikkeling van premium wasproducten veelal gebaseerd op plantaardige grondstoffen. Daarnaast durft Geert te stellen dat we ARBO-technisch de meest vriendelijke leverancier zijn in de markt van autowaschemie. Lees hier het hele artikel.

Floweyrollover

Tip

Tip: Wist jij dat zondag de rustigste dag is om je auto te wassen? Zaterdag is nog steeds de dag waarop de auto meestal gewassen wordt, maar de voorkeur verschuift beetje bij beetje
meer richting de woensdag t/m vrijdag. 

1668026026459.jpg

Tankstation & Carwash Vakbeurs

Iedereen bedankt voor het bezoeken van onze stand op de Tankstation & Carwash Vakbeurs in Houten 9 en 10 november. Het was een hele interessante dag om volop te netwerken en nieuwe producten te introduceren. Daarnaast was het ook heel gezellig!

Floweywasstraat

Ritje door wasstraat kost ongeveer zoveel water als een douchebeurt

Wist je dat een ritje door de wasstraat ongeveer zoveel water kost als een douchebeurt?
Een carwash verbruikt tussen de 50 en 150 liter water. Een gemiddeld bad 120 liter en 5 minuten douchen zou ongeveer 40 liter water kosten.
Wist je ook dat veel wasstraten het vuile water niet weggooien? Het water wordt opgevangen, gefilterd en hergebruikt

bottom of page